What about me!

What about me!

Ken je dat gevoel? Voordat je het weet is de dag voorbij, de week, de maand, het jaar. Je probeert alles gedaan te krijgen en aan alle verwachtingen te voldoen en desondanks zit je af en toe met het gevoel dat je tekortschiet;  in je werk, als partner, als ouder, als…

Het gevoel dat je geleefd wordt, waardoor je minder aandacht hebt voor wat voor jou belangrijk is. Misschien weet je ook niet meer zo goed waar jij energie van krijgt en voldoening uithaalt. Of weet je het wel maar lukt het je niet om er aan toe te komen, om het ook écht te gaan doen. Of te wel:  je hebt het gevoel dat je in de loop van de tijd de grip je eigen leven wat bent verloren.

Tijd om de volgende vraag centraal te stellen: What about me!

Deze training zet je aan tot zelfreflectie en vooral tot actie! Je krijgt gerichte opdrachten en werkt in een trainingsgroep waarin deelnemers uitgenodigd worden elkaar te stimuleren en coachen. Hiervoor wordt een platform ingericht waarop je als deelnemer ook tussen de blokken met je collega’s en met je trainer opdrachten en ervaringen kunt delen.

Blok 1   Creëren van basisrust en positiviteit

In de eerste stap die je zet, ga je rust creëren in je hoofd en je gaat je richten op positieve ervaringen. Dit is een belangrijke stap om uit je automatische patronen te komen en je weer te focussen op wat voor jou echt belangrijk is. In de bijeenkomst maken we kennis met elkaar. Ook word je je bewust van het belang van rust en positiviteit in je leven en krijg je handvatten om deze te ontwikkelen.

Als opdrachten krijg je onder andere een aantal ademhalings- en mindfullness oefeningen mee. Er wordt van je verwacht dat je die gedurende de training enkele keren per week doet.

Blok 2   Richting geven aan je verlangen

Nu je weer meer rust en positiviteit  ervaart, ben je beter in staat om stil te staan bij jouw persoonlijke verlangens. Ieder mens heeft twee diepere verlangens: enerzijds wil iedereen iets toevoegen, van betekenis zijn en uniek zijn. Dit is het zogenaamde Zelf-motief (Z-motief). Daarnaast wil iedereen het gevoel hebben ergens bij te horen,  je verbonden of verwant voelen. Dit is het Ander-motief (A-motief).

In dit blok krijg je middels een kort Zelfonderzoek inzicht in hoe deze verlangens terugkomen in jouw werk- en privéleven. Daarna bekijk je hoe jij meer richting kunt geven aan deze verlangens zodat je je energieker en gemotiveerder gaat voelen.

Blok 3   Aandachtmanagement en jouw focusgebieden

Nu je meer in balans bent en helder hebt wat je diepere verlangens zijn, is het tijd voor de volgende stap. Ruimte maken in je overvolle leven! In dit blok sta je stil waarom time-management in een overvolle agenda niet voldoende werkt. Een te volle to do-list blijft namelijk te vol, ook als je deze prioriteert en je je zaken slimmer organiseert. Wat wel werkt:  Aandachts-management: Wie en wat is mijn aandacht waard? Of te wel: waar ga jij je op focussen? Dit vraagt van jou dat je keuzes maakt en de moed hebt om deze keuzes ook in praktijk te brengen.

In dit blok ga jij vaststellen wat deze keuzes zijn en wat jou te doen staan om ook naar deze keuzes te leven.

Blok 4   En.. ACTIE: van denken naar doen

Je bent de afgelopen tijd heel bewust bezig geweest met jezelf en met jouw toekomst. Dit heeft het nodige denk- en voelwerk gekost. Maar uiteindelijk gaat het erom wat je ermee doet, want je bent wat je doet!

In dit blok scherp jij de beweging van denken naar doen verder aan. Om ook echt in de actiestand te komen, word je uitgedaagd om eerlijk te zijn over welke belemmerende patronen er bij jou voor zorgen dat je vervalt in allerlei smoezen om niet tot actie te komen. Je leert hoe je deze patronen, jouw zogenaamde draken, om kunt buigen naar stimulerende patronen. Je gaat aan de slag door acties te formuleren. En die acties maak je zo concreet en haalbaar dat niks je meer in de weg staat om de regie te pakken!

Blok 5   Focus en regie vasthouden

Hoe vaak ben je al vol goede moed begonnen en heb je ook het succesgevoel ervaren als het je lukt om je doelen te halen? … en hoe vaak ben je weer verzand en teruggeveerd in je oude gedrag.

In dit blok stel je vast wat jouw opbrengsten van de afgelopen tijd zijn en wat jij nodig hebt om focus en regie te houden. Zodat  jij volop blijft werken en leven. In balans met jezelf en je omgeving!

Praktische zaken

  • De training bestaat uit 5 dagdelen van ieder 4 uur, data en tijdstip worden in onderling overleg vastgesteld.
  • De doorloop van het programma is 3 tot 4 maanden.
  • Het aantal deelnemers is maximaal 8.
  • De training wordt ook aangeboden als individueel coachtraject. Het traject bestaat dan uit 5 individuele bijeenkomsten van 2 uur.

Investering

What about me! bieden we aan als een incompany training en als een als individueel coachtraject. Voor verdere informatie over de investering kunt u contact opnemen of de brochure downloaden.

Klik  hier om de brochure te downloaden.