‘Dankzij dit traject heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen’.

Linda, leerkracht basisonderwijs

Ik ben leerkracht basisonderwijs en ben bij Mirjam terecht gekomen vanwege een burn-out. Toen ik startte bij Mirjam, had ik eigenlijk geen concrete vraag. Ik zat al een lange tijd niet lekker in mijn vel, maar de hoge werkdruk op dat moment was de druppel. 

Al eerder heb ik hulp mogen ontvangen voor mijn gevoeligheid, lage zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Bij Mirjam kreeg ik praktische tips waar ik écht iets mee kon en waardoor ik ook echt ervaarde hoe het ook anders kan.  Zonder precies te weten wat mijn vraag was, wist Mirjam goed in te spelen op mijn emoties, mijn recente ervaringen en dagelijkse bezigheden. Ik weet nu beter wie ik ben en waar ik voor sta. Ik durf mijn grenzen aan te geven en ‘nee’ te zeggen. Ik heb weer zin in het leven! De tips en quotes die ik heb meegekregen pas ik nog steeds dagelijks toe. Ik ben erg dankbaar dat ik dit traject met Mirjam heb mogen doorlopen en gun iedereen zo’n fijne coach! 

‘Ik ben zover dat ik de overige stappen zelf kan zetten’.

Manager ICT bij zorgorganisatie

Ik ben bij Horizonte terechtgekomen vanwege een drukke baan en daarnaast zorgen voor een zieke partner wat een sterke wissel op mij begon te trekken.

Via ZKM coaching heb ik meer inzicht gekregen in wat belangrijk voor mij is en hoe ik een betere balans in mijn leven kan krijgen. De focus was bij mij sterk gericht op de ‘Ander’ en het denken. Mirjam heeft mij geleerd dat het belangrijk is dat er ook voldoende focus moet zijn voor mijn ‘Zelf’ en het voelen en genieten. Mirjam heeft mij hiervoor handvaten aangereikt en geholpen om er invulling aan te geven. Ook heeft ze mij kennis laten maken met ACT (Acceptance and Commitment Therapie), een methodiek die mij erg aansprak. Dankzij de hulp van Mirjam heb ik al een aantal belangrijke stappen gezet. En ben ik ook zover dat ik de overige stappen zelf kan zetten.

Bij de start van het coaching traject gaf de bedrijfsarts aan dat ik het coaching traject moest zien als een cadeautje. Op dat moment voelde dat niet zo. Maar achteraf gezien is dit inderdaad een heel mooi cadeau. Het heeft mij verrijkt. En de samenwerking met Mirjam was erg fijn, ik voelde me meteen bij haar op mijn gemak. Mirjam weet feilloos de pijnpunten boven tafel te krijgen, ze oordeelt niet maar is vooral helpend. Ze levert hulp op maat. Ik zou iedereen zo’n mooi cadeau toewensen.

“Eindelijk concrete tips waar ik echt iets mee kon”.

Kim, teamleider in zorg

Ik ben teamleider in de zorg en bij Horizonte terecht gekomen vanwege een burnout. De hulp die ik daar kreeg was heerlijk praktisch! Eindelijk concrete tips waar ik echt iets mee kon. Mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen waren totaal weg, maar door de hulp bij Horizonte kon ik deze weer gaan opbouwen en voelde ik me steeds krachtiger worden. De hulp die ik daar gekregen heb was echt waardevol en helpend in mijn proces en maakt dat ik nu weer heerlijk terug ben in mijn werk.

“Ik geef beter mijn grenzen aan en durf te kiezen voor mezelf”.

Eva, leerkracht basisonderwijs

Bij de start van de ZKM-coaching had ik nog geen specifieke hulpvraag. Wel merkte ik dat mijn “emmertje overliep”, dat het allemaal te veel werd en ik geen plezier meer had in mijn werk. Ik wilde te weten komen wat ik eraan kon doen om beter om te gaan met de werkdruk, met mijn eigen emoties en gevoeligheid op bepaalde momenten en of ik überhaupt nog wel in het onderwijs wilde werken.

Ik heb mezelf beter leren kennen en vooral ook leren begrijpen. Ik begreep niet waar mijn emoties vandaan kwamen, waarom ik in bepaalde situaties zo ontzettend gevoelig reageerde en waarom een normale werkdag vaak al te veel voor me was waardoor ik aan het einde van de dag geen energie meer had. Ik ben erachter gekomen waar dit vandaan komt en vooral ook hoe ik er mee om kan gaan of zelfs kan voorkomen dat het zo ver komt. Ik geef beter mijn grenzen aan en durf te kiezen voor mezelf. Vanuit mijn (werk)omgeving hoor ik dat ik meer ontspannen overkom, dat ik assertiever ben geworden en meer van mezelf laat horen.

Ik ben heel blij dat ik deze kans heb gekregen en dat ik er ook voor ben gegaan. In eerste instantie had ik nog mijn twijfels, maar vanaf de eerste keer dat ik bij Mirjam binnenkwam voelde het goed. Zelf wist ik niet zo goed te formuleren wat nou eigenlijk mijn hulpvraag was, maar Mirjam wist meteen op het juiste in te steken waardoor ik direct het gevoel had dat ze begreep waar het “probleem” zat en waarvoor ik bij haar kwam.
Ik weet dat ik de dingen ooit erger zie/voel dan een ander en bij Mirjam was dit oké, zij heeft mij op geen enkel moment het gevoel gegeven dat ik overdrijf, me aanstel of iets geks zei; alles kon besproken worden. Ik weet dat ik genoeg coaching heb gehad en dat ik het nu zelf kan, maar ik ga het fijne contact wel missen! Mirjam is echt goud waard. Ik ben blij en dankbaar dat ik bij haar mocht komen en ik gun eigenlijk gewoon iedereen zo’n fijn persoon om mee te kunnen praten en hierdoor jezelf beter te leren kennen.

‘Van controle naar regie’.

René, leerkracht basisonderwijs

Na een incident op mijn school, bleek dat ik was vastgelopen in… mezelf. Door het bestuur van onze onderwijsstichting kwam ik bij Horizonte terecht en na een kennismakingsgesprek met Mirjam begonnen we aan de sessies.                      

Deze waren tegelijkertijd intensief als ontspannend; ik bemerkte bij mezelf dat ik uitzag naar de volgende keer en dat ik telkens met een goed gevoel naar huis reed. En dat voor iemand die niet graag over zichzelf nadacht of bij zichzelf stil stond! Want dat is wat Mirjam mij geleerd heeft: zelfreflectie en het herkennen, accepteren en omgaan met mijn gevoelens. Op een zeer deskundige wijze heeft ze mij méér over mezelf geleerd dan ik in de 56 jaar daarvoor gedaan heb en heeft ze ervoor gezorgd dat ik weer rust in mezelf heb en niet meer alles onder controle hoef te hebben. Dat zorgt er vervolgens weer voor dat ik mijn leerlingen meer ruimte geef om zich op een prettige wijze te ontwikkelen, hetgeen mijn taak is.

Ik gun iedereen een dergelijke coach die op een zeer professionele wijze én met humor, weer voor uitzicht zorgt.

Mirjam, bedankt hiervoor!

“Het heeft me de moed gegeven mezelf te accepteren”

Bert, werkzaam bij een onderwijsinstelling

Bij de eindevaluatie, na een samenwerking Horizonte coaching van bijna een jaar met Mirjam, las ik een gedicht voor. Het is voor mij de weerspiegeling en het (tussen)resultaat van een zoektocht naar mijn ZELF in relatie tot mijn omgeving, de ANDER. Niet dat deze zoektocht nu ‘af’ is. Mirjam heeft mij wel,  (in tegenstelling tot wat ik eerst dacht:  “een paar gesprekjes”)  de tools in handen gegeven om naar mijn ZELF te kijken,  moed te tonen om mijn ZELF fouten te zien maken, onzeker te mogen zijn, tegenslagen te incasseren en successen te vieren.

DE ZKM-methode zou ik iedereen gunnen die deZELFde zoektocht wil aangaan. Of het nu vanuit privé- en/of werk gerelateerd perspectief is. Het heeft mij deze moed gegeven om te accepteren ‘wie ik ben’ en waarom.

 

“Van individuen naar een hecht team”.

Angèle van Kasteren, Manager CIZOP (Steunpunt voor mantelzorgers Parkstad en Ruggesteun)
Onderdeel van de MeanderGroep Zuid Limburg

Ons team bestaat uit professionals met veelal jarenlange ervaring in de informele zorg. Allemaal mensen die hun werk met heel hun hart doen maar het moeilijk vinden om zich kwetsbaar op te stellen, elkaar feedback te geven en een succesje te gunnen want ‘zo doe ik het al jaren’. Kortom allemaal prachtige individuen maar geen écht team. Om de toekomst aan te kunnen moest dat veranderen. We wilden leren elkaar meer te zien, te waarderen en te respecteren en te kijken naar waarom iemand zo is als hij is en niet meteen oordelen. Er moest een open cultuur geïntroduceerd worden waarbij feedback geen aanval is op de persoon maar een hulpmiddel om te groeien.

Met veel invoelend vermogen, een effectieve methodiek en met de competentie om de vinger ‘elegant’ op de zere plek te leggen, hebben Mirjam Hermsen en Mirjam Sibbel ons geholpen om een nieuwe richting in te slaan. Er is meer aandacht voor elkaar ontstaan, ruimte om te luisteren en niet meteen te oordelen. Er is een groter gevoel van ‘samen’ ontstaan met respect voor ieders eigenheid. Dat gaan we koste wat kost vasthouden want ieder voelt het resultaat dagdagelijks in zijn functioneren en het team is klaar voor de, in onze branche zeker, roerige tijden. Dank voor de ondersteuning en het geloof in ons clubje.

 

 

“‘De oude’ ben ik nooit meer geworden en gelukkig maar!”

Marleen, Coördinator

Mirjam was de juiste persoon voor mij op een dieptepunt in mijn leven. Ik was leerkracht en kreeg een burn-out. Zo snel mogelijk weer ‘de oude’ worden, dat was mijn doel. Toen mijn leidinggevende me adviseerde om eens met Mirjam in gesprek te gaan, greep ik die mogelijkheid met beide handen aan. Gelukkig had ik direct een goede klik met Mirjam en ik besloot het ZKM-traject te gaan volgen in combinatie met de online training ‘Uit Je Hoofd, In Je Lijf’.

Het ZKM-traject was erg confronterend voor me. Ik kwam er al snel achter dat dit wel eens een lang proces kon worden en dat ik oude patronen moest leren doorbreken om verder te kunnen. Het zou niet ‘even snel’ opgelost worden. Er werden verschillende onverwerkte situaties uit het verleden besproken, waardoor het ontstaan van mijn vaste patronen opgehelderd werd.

Mirjam luisterde met aandacht naar mijn verhaal, toonde begrip en hielp me minder kritisch op mezelf te zijn. Mirjam is scherp: bepaalde uitspraken die je doet filtert ze eruit en herhaalt ze tijdens een gesprek, zodat je hier niet aan voorbij kunt gaan. Ze laat je dieper nadenken over de herkomst van deze uitspraken en helpt je uit te zoeken welke gedachtes en denkbeelden hieraan ten grondslag liggen. Dit kan erg confronterend zijn, maar Mirjam doet dit zeer kundig en tactvol. Op deze manier heeft ze me geleerd om minder streng voor mezelf te zijn, minder hard te oordelen en om met compassie naar mezelf te kijken. Met de training ‘Uit Je Hoofd, In Je Lijf’ leerde ik om weer tot rust te komen en alert te zijn op signalen die mijn lijf me geeft bij stress of negatieve gedachten.

Het traject en de begeleiding van Mirjam hebben voor mij echt een enorme verandering teweeg gebracht. Ik zie het als een kantelpunt in mijn leven. ‘De oude’ ben ik nooit meer geworden en gelukkig maar! Door mijn veranderde levenshouding ervaar ik nu veel meer innerlijke rust, zelfkennis en zelfvertrouwen. Tijdens het traject kwam ik er achter dat mijn werk in het onderwijs me niet genoeg voldoening meer gaf. Ik had een carrièreswitch wel eerder overwogen, maar nooit durven maken. Gelukkig vond ik nu wèl de kracht om ervoor te gaan en dat heeft me een enorm leuke baan opgeleverd. Ik ben Mirjam ontzettend dankbaar en gun iedereen een traject bij Horizonte!

“Op een positieve manier heb ik geleerd hoe om te gaan met weerstand en tegenslag”

Directeur Primair Onderwijs

Nadat ik als directeur op een basisschool was vastgelopen in innovatietrajecten en cultuurveranderingen, heeft Mirjam mij, met behulp van het ZKM traject, weer een beter beeld gegeven van mijn (on)mogelijkheden.

Zij weet je op een professionele manier om je valkuilen heen te loodsen, zonder ze te ontkennen  en je weer geloof in jezelf terug te geven. Op een positieve manier heb ik geleerd hoe om te gaan met weerstand en tegenslag. Uiteindelijk moest ik het natuurlijk wel zelf doen, maar Mirjam heeft, door de goede vragen te stellen en aanwijzingen op het juiste moment aan te dragen, daar een heel grote helpende hand geboden.

Het ZKM traject was iets wat je iedereen zou gunnen. Het geeft zoveel duidelijkheid over wie je bent en hoe dat zo gekomen is, dat je echt in jezelf gaat geloven en vanzelf beter gaat functioneren.

Mirjam had direct mijn vertrouwen gewonnen. Het voelde heel prettig om naar haar toe te gaan.

Het traject had me veel gebracht en toen het  was afgerond en positief geëvalueerd hoefde ik niet lang na te denken over de vraag wie ik als coach wilde bij mijn outplacementtraject.

Ook tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging op de arbeidsmarkt stond ze me bij met raad en daad. Ik kon haar ten allen tijden om advies vragen en ook bij tegenslagen wist ze me toch weer de positieve kanten te laten zien.

“Het lukte Mirjam om een sfeer van veiligheid en harmonie te creëren waardoor ieder ook echt met zichzelf aan de slag kon”

Ans, VSV-coach ROC Gilde

Met plezier heb ik de workshops “Ik & mijn loopbaan” gevolgd. Binnen een aantal bijeenkomsten werd me duidelijk: wie ik ben, wat ik kan, analyse van de doorlopen  loopbaan en vooral waar word ik blij van. Het focussen op jezelf met verschillende werkvormen brachten inzicht.

Hoewel we in een zeer gevarieerde groep zaten wist Mirjam iedereen op maat te bedienen. Daarbij werd er vooral gekeken naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden. Het lukte Mirjam om een sfeer van veiligheid en harmonie te creëren waardoor ieder ook echt met zichzelf aan de slag kon.

Behalve spiegelend ook een erg praktische workshop.Ik ga verder met een modern en up to date C.V. en heb me aangesloten bij LinkedIn. Ook als je niet opzoek bent naar een nieuwe baan een geweldige workshop om even stil te staan bij waar je staat en hoe je verder wilt.